M’SUIT – съвети, как да избираме костюм!

m'suit sof-mall
M’SUIT – съвети, как да избираме костюм! 5.00/5 (100.00%) 1 глас(а)

Не всички мъже се раждат високи и красиви с натурално изваяна физика. Ето защо този път ще фокусираме вниманието си върху много слабите мъже, които въпреки своя недостатък се стремят да изглеждат добре. Тези съвети са за това как да прикриват своите физически недостатъци. Това ще им даде повече самоувереност и ще им помогне да се чувстват добре в собствената си кожа.

1. Купувайте си блейзъри с леко повдигащи раменете подплънки

За да направите така, че горната част на тялото ви да изглежда по-мускулеста избирайте сака с малки подплънки, които да повдигат раменете ви. Внимавайте с големите подплънки, защото те не са подходящи за вас. Малките ще подсилят визуално вашия гръб и гърди, а с големите ще излеждате, като малко момче облякло яке за мъже. Този контраст ще направи визията ви да излежда евтина, дори и да сте заложили на най-скъпото сако.

yk_102. Избягвайте Slim-Fitted Shirts

Втален – да, кльощав – не! Избягването на прекалено вталени ризи и тениски по тялото е един от най-важните съвети за слаби мъже. Вместо тях можете да заложите на ризи и тениски, които ще ви паснат в раменете, но ще ви стоят по-свободно в средната и долната част на торса, като по този начин ще прикриват малкия гръден кош и хлътналото коремче. Избягвайте прилепнали дрехи и следете за процента еластант по етикетите. Все пак не избирайте ризите и тениските си прекалено големи, не е нужно да изглеждате сякаш плувате в тях.

3. Прекроявайте или шийте саката си

Ако носите по-често едноредови или двуредови сака уверете се, че са ви по-мярка и пасват идеално на тялото ви. Избягвайте излишен текстил в областта на китките и раменете ви, като по-дълги ръкави например. Един от ключовите съвети за хилави мъже е да запазват баланса между дрехите в горната и долната част на тялото. Това означава да не обличате по-широко сако с прилепнали панталони или обратното, по широки панталони със свръх вталено сако.

4. Носете якета като за вас

Когато се стигне до избор на яке, подбирайте якета си с дължина под задните си части. По-късите якета ще подчертаят вашата дължина и ще разкрият тънката ви талия, а с по-дългите якете ще сте като пръчка покрита с парче плат. Отново всичко опира до баланса.

5. Влизайте само в панталони без басти и плисета в предната част

Панталоните ви трябва да са класически и обезателно изчистени от плисета и басти на лицето. Изберете правите крачоли и избягвайте впитите модели. Джобовете са ваш приятел, както и платовете с десени и текстури. И джобовете, и линиите добавят визуално още обем към фигурата ви.

6. Изберайте тежки платове

Изборът на тежки платове е важен съвет за слабите мъже. Рипсано кадифе, например за панталон, би подсилило визуално физиката в областта на краката. В по-студените месеци, дори може да се заложи на многослойното облекло, така отново ще създадете илюзия за телесна маса. Това означава да се ориентирате към жилетки в стил тези на дядо ви, а не раздърпани плетени, с които да заприличате на ученик бунтар. За костюми, ризи и панталони можете се насочите към тежки памуци, вълна и вата.

7. Поло и кръгло деколте

„V“-образните деколтетата разкриват слабата шия и силно изразенета кокалеста ключица, затова ви препоръчваме да изберете полото и кръглото деколте. Можете да прикривате тази област и с декоративни шалове. Не забравяйте, че летните шалове са за хладните вечери около морето, а зимните са за зимния сезон.

8. Цветове и десени

Изборът на цветове е възмоножно най-важния съвет за кльощавите мъже. Тъмните цветове вталяват тъй като поглъщат светлината, затова те в никакъв случай не са подходящия избор. Светлите цветове от своя страна са точно като за тях, защото отразявайки светлината съзадават илюзия отново за обем. Все пак трабва да се има предвид и че освен този магически ефект, много искрящите цветове привличат и много внимание, което води до щателна инспекция на всеки детайл. Най-подходящи са светлите пастелни цветове. По отношение на десените, слабите хора е редно да избягват вертикално рае, тъй като то също издължава и вталява, но пък могат да си позвлят каре, флорални мотиви и др.

M`SUIT