BIOEFFECT – Най добрият европейски биопродукт за 2013 година

BIOEFFECT_Face+Bottle+Box_RGB
BIOEFFECT – Най добрият европейски биопродукт за 2013 година 3.00/5 (60.00%) 2 глас(а)

Исландската линия с грижа за кожата BIOEFFECT беше избрана тази година за най-добрия биопродукт в Европа на Европейския конгрес за биотехнологии, проведен в Братислава миналата седмица. Наградите се дават като признание за големия принос в европейската биотехнологична индустрия от малки и средни европейски компании.

Европейският конгрес за биотехнологии се свиква ежегодно от Европейската биотехнологична Асоциация (EBTNA); водеща организация от професионалисти биотехнолози в Европа.Асоциацията е с не стопанска цел и води началото си от 1996, за да представя биотехнологичната индустрия в Европа чрез обучения, комуникация, консултации и квалификация.

Базирайки се на 10 годишни биотехнологични изследвания, продуктите на BIOEFFECT с грижа за кожата са първите, които съдържат клетъчни активатори, подобни на човешките и произведени в растения. Те съдържат EGF клетъчни активатори, които са естествени за човешката кожа и я карат да ускори обновяващите процеси, да подобри тена и да се подмлади. За да произведат EGF в ечемични растения учените от BIOEFFECT копират EGF гена от човешката кожа върху ечемик. В резултат на това ечемичните растения са в състояние да произведат клетъчен активатор, подобен на човешкия. Той се използва при производството на BIOEFFECT продуктите

Ечемикът се отглежда във вулканична пемза и се полива с чиста исландска изворна вода във високо технологични оранжерии в Исландия чрез използване на възобновяема геотермална енергия за отопление и осветление. Тази патентована биотехнология позволява да се избегне риска от бактериални ендотоксини, типични за традиционното производство на EGF клетъчен активатор в бактерии. Това гарантира , че BIOEFFECT продуктите, съдържащи EGF, са максимално чисти, активни и стабилни.