„Стрийт стайл“ или как да се обличаме на улицата през Пролет 2014

Стрийт стайл
Оцени публикацията

За тези, които не знаят, така нареченият „стрийт стайл“ (street style) или „стрийт фешън“ (street fashion) представляват модни тенденции най-вече сред младежите и тинейджърите, чрез които те изразяват своята индивидуалност и мнение. Тази мода претендира за автентичност и натуралност, тя не води началото си от модното студио, а от улицата. Често се свързва с провлачени дрехи, кръпки, капси и груби обувки. В съчетание с подходящата прическа, тези дрешки могат да покажат много на света за вашето бунтарско и креативно аз. Ето и няколко идеи в този стил за сезона Пролет 2014-та:

Типичните бунтарски дрехи показват отдалеч какъв е човека, който ги носи. Артистичните натури често избират този стил, тъй като той изразява много индивидуалност и дава възможност да се състави от всякакви дрехи, които намерите в гардероба си. Няма правилно и неправилно, има само вас и вашия вкус и усещане. Съчетавайте смело ултра дълги или утра къси поли с ризи и пуловери. Сложете си дълги до коленете чорапи и маратонки и напред!

Ясмин Сеуел - Jasmin Sewell 1 Диего Зуко - Diego Zuko 3 Ясмин Сеуел - Jasmin Sewell 2

Има опция и за дамите, които освен собствено мнение, имат и много чар и все пак се стремят да се харесат. Те могат да изберат за себе си по-лекия вариант на стрийт стила, който включва тъмни дрехи, много големи или много малки дамски чанти и свободни ризи. Големи бижута и слънчеви очила също са позволени и дори задължителни.

Стрйт стайл Стрийт стайл 4 Стрийт стайл 5

Елегантният вариант, който вече доста се отдалечава от бунтарското в стрийт стила, но все пак напомня на него, са впитите дрешки в съчетание с къси якета и високи обувки. Той е характерен за жените, чиято работа е свързана с доста обикаляне. Подходящо е така да отидете на шопинг в мола или пък на кафе.

Стрийт стайл 2 Стрийт стайл 6 Стрийт стайл

Източник: www.cveten-dom.com