Можели успеха да бъде толкова SEXY!

sof mall, sofia mall
Можели успеха да бъде толкова SEXY! 5.00/5 (100.00%) 2 глас(а)

Мариша Майер (38) е това, което през 80те години понятието „Силна жена”олицетворяваше. Днес шефката на Yahoo разкри своята женствена страна за септемврийското издание на американският „Vogue“ и с това предизвика огромни дебати сред американските феминистки движения.

Тясна синя рокля от Michael Kors, обувки с високи токчета от Saint Laurent Paris и силно червени устни това беше облеклото на шефката на една от най-големите търсачки в света, за изданието и предизвика тези дискусии. Трябва ли една жена на управленческо ниво да се показва по този начин пред обществеността. Ах тези американски феминистки.  

„ Трябва да се срамуваш Мариса”, пише една читателка на интернет страницата  на CNN. Разбирането е, че отново мъжката половина ще гледа на жените като на секс обект, а не като на сериозен бизнес партньор. Те наричат тази фото сесия „непрофесионална” и „повърхностна”. Радващото е, че въпреки протестните изказвания, има и стотици подкрепящи и насърчаващи.

Все пак тези дебати показват едно: Все още жените в бизнеса, не могат да си позволяват всичко, като да имат самочувствие себе си като една руса Венера да представят. Жените на водещи позиции трябва да оставят своята женственост на портите, преди да влязат в този мъжки свят. Те трябва да се интересуват от акции и числа, но моля – моля, никаква мода и стил.

Критиците на Мариша и нейната колежка шефката на Facebook Шерил Сандберг, която също предизвиква много поводи за коментари със своето облекло, искат да ги виждат двете облечени като „сиви мишки”, тоест в класически тоалети, без разкриване на сексуалната им женственост.

Ние намираме това за сексистко, преди всичко женската сила в комбинацията със съблазняващите им способности, действат страхотно заедно. Успеха заслужава да бъде толкова секси. Благодарим на „Vogue“, и на Мариша за тези снимки.