Манга стилът завладява козметиката

index2
Манга стилът завладява козметиката 5.00/5 (100.00%) 1 глас(а)

Манга героите превземат и козметичната индустрия! Нашумялата в последно време реклама за спирали, които създават ефекта на очите на японските комикс герои, пренася модата от Далечния Изток в Европа.
Какво е манга? Мангата е традиционен японски комикс с почитатели от всички възрасти. Често името се бърка с анимето, което е филмираната версия на мангата. Героите, както в комиксите, така и в анимаindexцията, се отличават със специфични черти като големи изразителни очи и буйни коси. Именно този стил навлиза в момента на пазара у нас с новата спирала Мис Манга. Подчертаните мигли и големите очи са превърна ти в култ в азиатските части на света.Те се смятат за признак за изтънченост и елегантност, ето защо и пластичните операции на очите са толкова разпространени там.
Преди хиляди години еволюцията е направила очите на азиатците по-присвити от тези на европейците или африканците, тъй като климатът е бил предпоставка за това. Широко отворените очи могат по-скоро да създават проблеми в райони с много ветрове, разнасящи пясък и прашинки. Днес азиатците считат присвитите си очи за недостатък и се стремят към туширане на тази своя черта. images1
В нашите географски ширини природно големите и дори светли и пъстри очи не представляват рядкост. Въпреки това и тук жените също се стремят да създадат впечатлението за по-отворен и пронизващ поглед. Ако кукленското излъчване на манга героините е подходящо за вас, можете да се откажете от молива за очи или очната линия и да наблегнете на използването на спиралата за подчертаване на миглите. В съчетание със светла кожа и устни в розови нюанси ще се доближите максимално до манга стила. В Япония и Южна Корея дамите са стигнали до крайности в това свое желание като се обличат подобно на героините в любимите си комикси и анимета и си правят прическите от тях.