Карл Лагерфел – навърши 80 години. Честито!

head
Карл Лагерфел – навърши 80 години. Честито! 5.00/5 (100.00%) 2 глас(а)

Крал Карл Лагерфелд отпразнува вчера своя 80ти рожден ден. Императора на модата, в чийто крака са се прекланяли модни марки, като Chanel, Chloé и Fendi е и прекрасен моден фотограф и издател. Но най-важното е, че той успя да трансформира и себе си, като модна марка. Вчера тайната на неговата възраст беше развенчана, на 80 години той работи и се държи като младо момче. Честито и от екипа на Соф Мол.

На 14 години той се мести с майка си в столицата на модата Париж. Две години по-късно заедно с тогава неизвестният още Yves Saint Laurent участват в международен конкурс за дизайнери и той печели първа награда за скица на палто.

Като син на фабриканта Ото Лагерфелд, производител на пакетирани млека, през 1955 година младият Карл започва обучение като шивач при Pierre Balmain. През 1959 година започва да ръководи дизайнерски екип при марката Patou. Така започва невероятната му кариера.

1966 Става шеф дизайнер в модна къща Chloé, по-късно започва да създава страхотни кожени колекции за Fendi и през  1975 година, излиза неговият собствен първи парфюм.

 Съвсем горе се качва Лагерфелд през  1983,  когато Chanel го викат при тях. Модната къща е в особен момент след трагичната смърт на Coco Chanels и иска с назначението на Карл Лагерфелд отново да вдиша свеж въздух. От този момент нататък Карл започва да радва жените  по света със страхотни колекции.

Модният цар създава от самото начало своя собствен разпознаваем стил от средата на 80те години. Тесни костюми, бели ризи с вратовръзка и моцартова плитка.

Откривател е и голям приятел с Клаудия Шифър, също така Ана Уинтър е от големите му особени почитателки заедно с хиляди други.

През 2000 година Карл започна радикална диета и от 100 килограма успява да свали 40, както казва той: „За да мога да нося тесните и изрязани костюми на Dior”.

Голямата любов на Лагерфелд е неговата бяла котка Choupette, която има собствен iPad, вози се на частният самолет на дизайнера и има собствени 3 момичета прислужнички. Той дори изрази желание да се ожени за котката: „Никога не съм си представял, че мога така да се влюбя в една котка” – казва той.

Вижте в нашата галерия различни моменти от живота на Големият Карл Лагерфелд.