Бизнес съвети за облекло ала Хайди Клум!

head
Бизнес съвети за облекло ала Хайди Клум! 5.00/5 (100.00%) 1 глас(а)

Докато по време на своята почивка красивата Хайди Клум (40) предпочита да носи супер изрязани и секси бикини, в нейното работно ежедневие тя е символ за стил и правилно бизнес облекло. Нейният слоган казва, много стилно, но в никакъв случай ограничаващо. Какво можем да научим от нея?

Тя е едно красиво момиче израснало в немският Бергиш Гладбах и направило една страхотна кариера. Открита е през 1992 година във вечерното шоу на Томас Готшалк и от тогава тя не спира да изкачва стълбата на успеха. Успешна като модел, водеща и дизайнер тя е и майка на 4ри деца. Не е случайно, че тази бизнес дама знае, как да комбинира своя бизнес стил, модерен, но и сериозен. Ето 5 нейни съвета към модерната бизнес жена.

1 Не се плашете от принтовете.

Времената в които  блузите с принтове, панталони и рокли в офиса бяха табу, вече са окончателно в миналото. Тези които не са толкова смели избират цветови комбинации в черно и синьо, кафяво и бяло. Готина е и комбинацията блуза в животински цветове и панталони в един цвят. По смелите избират цялостна комбинация на принт блуза и панталони, но за да не изглежда прекалено смело е хубаво горната и долната част да са с еднакви мотиви. Допълнително е препоръчително чантата и обувките да са от същото семейство.

2. Бялото е винаги един луксозен цвят.

Белият цвят е приятелски, свеж и перфектен бизнес цвят особено през лятото. За да не изглеждате като медицинска сестра е хубаво кройките да са по-екстравагардни и материите по-съвременни, лен, памук, коприна. За да не бъдете прекалено секси за офиса, бельото трябва да е бяло или с цвета на тялото.

3. Носете открояващи се аксесоари.

По скучните офис дрехи трябва да се комбинират с готини аксесоари в ярки цветове като розово, коралено червено, жълто и кралско синьо. Гердани в xxl-формати с пъстри камъни, метал и винаги над блузата.

4. Пробвайте с различни дължини.

Не само горната част, но и панталоните могат да варират, например 7/8 дължина. Към тях едни хубави обувки на висок ток или фини кожени сандалки. За да не се показва много кожа към този стил носете и по един блейзър, който можете да облечете, когато ситуацията изисква повече сериозност. При полите и роклите правилото е, никога твърде късо, оптимално до коленете.

5. Използвайте и кожа.

В миналото това беше немислимо, но днес е един таен коз в бизнес облеклото. Вместо черно използвайте миши сиво или мока кафяво. Независимо дали към вълнен пуловер, или класическа блуза тайната е в комбинацията на отблъскващи се материи, колкото по-различни, толкова по-добре. Гладката кожа се комбинира супер с по грубата вълна или нежната коприна.